Dierentuinen

Dierentuin in de omgeving

Dierenpark Amersfoort

Het dichtstbijzijnde dierenpark is DierenPark Amersfoort. In deze dierentuin leven 1500 dieren welke u van dichtbij kunt bekijken. Het park is verdeelt onder een aantal werelden en in iedere wereld is weer iets anders te zien en te beleven. Zo ontdekt u in de Stad der Oudheid de Tijgers, bewondert u olifanten en giraffen in Het Rijk Der Reuzen en gaat u terug in de tijd in het DinoPark. Ook is er een vaartocht en de ‘Klim Alles’ route. Uiteraard is er ook een overzichtelijke route uitgestippeld zodat u niks hoeft te missen!  

Adres: Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort

Apenheul

Dé apendierentuin van Nederland is bij uitstek De Apenheul in Apeldoorn. Hier leven 300 apen van 35 verschillende soorten. Meer dan de helft van deze apen lopen los. Zo kan het dus maar zo zijn dat er een nieuwsgierig doodshoofdaapje op uw schouder zit. Ook terughoudender apen zult u door dit unieke concept van dichtbij kunnen meemaken. De apen, zoals orang-oetangs, die niet los lopen, leven op grote natuurlijke eilanden. Doordat deze apen niet in kooien worden opgesloten, krijgt u de kans hun natuurlijke gedrag te zien.

Adres: J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn

Dolfinarium

Een van het bekendste zeezoogdierenpark in Europa is het Dolfinarium. Het park is gevestigd in Harderwijk. In het park leven verschillende zeezoogdieren zoals dolfijnen, walrussen en roggen. Iedere dag worden er ook meerdere shows gegeven. Zo is er een educatieve dolfijnen show, een grappige walrusvoorstelling en  een spetterend avontuur met de zeeleeuwen. Bekijk ook deze bijzondere zeedieren onderwater in Onder Odiezee of aai de roggen in het roggen rif. Verder zijn er nog (water) speeltuinen en is er de mogelijkheid op de foto te gaan met dolfijnen of een walrus. Kortom, Dolfinarium is gegarandeerd een dagje spetterpret voor de hele familie!

Adres: Strandboulevard Oost 1, 3841 AB Harderwijk

Meer informatie?
Neem contact op