Musea

Museum Nijkerk

Museum Nijkerk heeft brede en hoogwaardige exposities over de rijke geschiedenis van Nijkerk. Ook het pand waarin het museum is gevestigd verteld zijn eigen verhaal. Het is namelijk het laatmiddeleeuwse Gasthuis, wat vroeger in gebruik was als overnachtingsmogelijkheid voor reizigers, arme inwoners en Pelgrims. Ontdek alles over de periodes waarin Nijkerk floreerde in de tabakshandel en de invloeden van het kleine Gelderse stadje op het vroege Amerika. Er zijn ook topstukken te bewonderen zoals het witglazen gevlochten mandje uit de 18e eeuw, pijpenkopjes uit de tabakstijd en stenen kogels die zijn gebruikt bij de gevechten tussen wat nu Gelderland en Utrecht is.   

Adres: Venestraat 16, 3861 BX Nijkerk

Nationaal Militair Museum

Voor liefhebbers van militaire geschiedenis, is het Nationaal Militair Museum in Soest een echte aanrader. Zo wordt u meegenomen door meer dan 5000 jaar aan militaire geschiedenis wat al begint 3000 jaar voor Christus. Ook zijn alle topstukken uit de Nederlandse vechtgeschiedenis tentoon gesteld en te bewonderen. Ook is er een 360° film, meerdere filmdemonstraties en zelfs een escape room waardoor u door de ogen van soldaten naar de oorlogen kijkt en het beleefd alsof u er zelf bij was. Daarnaast is er voor kinderen de Xplore, een interactie zone waar ze in een F16-simulator kunnen vliegen en buskruit kunnen maken. Buiten het museum om ligt een mooi natuurgebied voor een wandeling, er is een stormbaan voor kinderen en mogelijkheid om te wandelen met een gids die u alles kan vertellen over het verleden van Park Vliegbasis Soesterberg.

Adres: Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest

Museum Spakenburg

Museum Spakenburg is opgedeeld in verschillende thema’s. Omdat er veel bewaard is gebleven van het kleine vissersdorpje met zijn hardwerkende mensen, is er genoeg te zien. Bunschoten-Spakenburg is vooral bekend om de mooie haven, de rijke geschiedenis en de prachtige kledingdracht die heden dag nog regelmatig wordt gedragen en waar de inwoners dan ook trots op zijn. Dit is dan ook goed terug te zien in de verschillende thema’s waar tegenstellingen centraal staan. U komt alles te weten over het ontstaan van de visserij, industriële groei en de liefde voor traditie. Nadat het museum in 2008 is vernieuwd beschikt het ook over audiovisuele middelen waardoor een bezoek aan dit museum u zult doen verrassen!

Adres: Oude Schans 47-63, 3752 AH  Bunschoten-Spakenburg

Zandsculpturen

In de bosrijke omgeving van Garderen vindt u ook ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Jaarlijks worden er met iedere editie weer een ander thema, de meest kunstzinnige sculpturen van zand gemaakt en tentoongesteld. Vanuit de monorail heeft u een schitterend uitzicht op de kunstwerken. Ook is er mogelijk om te genieten van een koffie met gebak, een snack of een lekkere lunch in het zelfbedieningsrestaurant De Plattelands Preuverie.

Op het zelfde terrein bevind zich ook de beeldentuin. Een ideale plek om ideeën op de doen om uw tuin leuk aan te kleden. De bekende merken zoals Riverdale, PTMD, Jet by Ter Steege, Zusss, Mathilde M., Countryfield zijn aanwezig. Ook daar heeft u de mogelijk om te lunchen of even een bak koffie te nuttigen bij Lunchroom De Rozentuin.

Adres: Oude Barnevelderweg 5, 3886 PT Garderen

Meer informatie?
Neem contact op