Nijkerk en Omgeving

Nijkerk en omgeving

De stad Nijkerk is heeft een rijke geschiedenis. De stad is al honderden jaren oud. De groei van de stad was te danken aan de tabakshandel wat tot op de dag van vandaag nog zichtbaar is. Om de stad en haar opbouw echt te leren kennen en ook deze eeuwenoude elementen te ontdekken is een stadswandeling met een ervaren gids zeker een must! Deze wandelingen duren ongeveer een half uur. Ook is het mogelijk om daarbij ook de toren van de Grote Kerk te beklimmen. De stralend witte toren van deze kerk is uitgeroepen tot mooiste kerktoren van heel Nederland!

Ook leent de stad zich goed voor een paar uur rondstruinen en winkelen. Daarnaast is het plein in Nijkerk bezaaid met gezellige terrasjes en leuke evenementen.

Gaat u liever de hele dag winkelen? Dan raden we u graag Amersfoort aan. Deze stad is groter dan Nijkerk en heeft een compleet aanbod. Ook deze stad, ontstaan in de 13e eeuw kent een interessante geschiedenis. Door de gezellige straatjes, grachten en de kleine details, merkt u nog wat de invloed is geweest van deze Keistad. Ook in Amersfoort is het mogelijk om een stadswandeling te doen wat weer leuk te combineren valt met een rondvaart. Zo kunt u uw dagje Amersfoort helemaal compleet maken!

Gaat u liever de natuur in? Dat is ook zeker mogelijk. De omgeving van Nijkerk leent zich perfect voor een mooie wandeling of een lange fietstocht. Deze routes voeren u door de mooiste natuurgebieden en de gezelligste dorpjes. Uiteraard beschikt het hotel over de mooiste samengestelde routes!

 

Meer informatie?
Neem contact op